Δημοσίευση νέου Θέματος

Κοζάνη: Έγκριση υπερδέσμευσης 1,4 εκ. ευρώ στο LEADER

 



Υπερδέσμευση για το Τοπικό πρόγραμμα LEADER των Π.Ε. Κοζάνης και Γρεβενών ύψους 1.439.935€, ενέκρινε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στηριζόμενο στην εμπειρία διαχείρισης παρεμβάσεων ιδιωτικού χαρακτήρα της ΑΝΚΟ και των αρμόδιων Μονάδων της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΥΔ και της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΥΕ ΠΑΑ) και στο γεγονός ότι ορισμένες Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) δεν απορροφούν το σύνολο των πόρων που τους έχουν κατανεμηθεί, ενώ άλλες, όπως η ΑΝΚΟ, μπορούν να πετύχουν υπεραπορρόφηση.

Με την έγκριση της υπερδέσμευσης έχουν πλέον τη δυνατότητα να ενταχθούν και οι 19 προτάσεις που αξιολογήθηκαν θετικά στο πλαίσιο της 2ης προκήρυξης. Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΑΝΚΟ Α.Ε., όπου συγκροτήθηκε σε Σώμα η Επιτροπή με την εκλογή νέου Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα, μετά την αντικατάσταση των εκπροσώπων των Φορέων.


Η νέα εκπροσώπηση της Επιτροπής είναι: πρόεδρος ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Κωνσταντίνος Βύζας, Αντιπρόεδρος ο δήμαρχος Γρεβενών, Κυριάκος Ταταρίδης, Γραμματέας ο αντιδήμαρχος Εορδαίας, Νικόλαος Φουρκιώτης και μέλη: ο αντιδήμαρχος Κοζάνης, Κωνσταντίνος Βόμβας, ο Βασίλειος Μητσόπουλος (από τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης), ο Χρυσόστομος Παυλίδης (από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γρεβενών), ο Γεώργιος Παντελίδης (από το Επιμελητήριο Κοζάνης), ο Νικόλαος Ράμμος (από Επιμελητήριο Γρεβενών) και ο Νικόλαος Κουρτίδης (από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ψαράδων λίμνης Πολυφύτου).

Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ  [ + ]