Δημοσίευση νέου Θέματος

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Μετάβαση τέθηκαν για πρώτη φορά σε εκδήλωση στην Κοζάνη

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης του 4ου ΕΠΑΛ η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη

Η επαγγελματική εκπαίδευση σε σχέση με την Μετάβαση της περιοχής συζητήθηκε για πρώτη φορά στην Κοζάνη σε μια εκδήλωση που γέννησε προβληματισμούς για το μέλλον των  τεχνικών επαγγελμάτων. Η αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου ΕΠΑΛ Κοζάνης ήταν κατάμεστη από κόσμο το απόγευμα της Πέμπτης με το κοινό να αποτελούν μαθητές, εκπαιδευτικοί και πολίτες.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης του 4ου ΕΠΑΛ ήταν η ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια Μαρία Σπυράκη, η οποία στην εισήγησή της υπεραμύνθηκε της απολιγνιτοποίησης και του σχεδίου της Μετάβασης στην περιοχή ζητώντας από τους πολίτες να μην φοβούνται τις ΑΠΕ και τα όσα προβλέπει η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. «Πρέπει να συμφωνήσουμε πως η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και οι ΑΠΕ είναι μονόδρομος και αυτό αποφασίστηκε γιατί όταν μπήκαν στην ζυγαριά ορυκτά καύσιμα και πλανήτης η ζυγαριά έγειρε προς τον πλανήτη και την προστασία του» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ευρωβουλευτής.

Η κ. Σπυράκη απάντησε με προθυμία σε όλες τις ερωτήσεις που έγιναν από το κοινό, παρά του ότι δεν ήταν σχετικές με το θέμα της εκδήλωσης, αλλά κυρίως αφορούσαν θέματα χωροθέτησης ΑΠΕ στην περιοχή και την μη επαναπόδοση εδαφών από την ΔΕΗ για χρήσεις του πρωτογενή τομέα.

Στην συμβολή και στις ευκαιρίες που ανοίγονται στα τεχνικά επαγγέλματα λόγω Μετάβασης, αναφέρθηκαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων (ΤΕΕ, ΕΒΕ, ΟΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ) της περιοχής ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στην Κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στην υλοποίηση του σχεδίου και στην απουσία της ενεργού συμμετοχής τους στην λήψη αποφάσεων.

Στο νέο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση καθώς και στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται αναφέρθηκε η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Βασιλική Βόντσα ενώ ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Ιορδανίδης άφησε αιχμές για τον τρόπο που έγινε ο σχεδιασμός της Μετάβασης αναδεικνύοντας την απουσία κατευθύνσεων και βοήθειας από τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

The post Επαγγελματική Εκπαίδευση και Μετάβαση τέθηκαν για πρώτη φορά σε εκδήλωση στην Κοζάνη first appeared on Ο Χρόνος : xronos-kozanis.gr.



* Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά εδώ
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ  [ + ]