Δημοσίευση νέου Θέματος

Riccardo Merlini & Φώτης Γιαννόπουλος: Οι δύο σπουδαίοι drummer για ένα μοναδικό σεμινάριο κρουστών στην πόλης της Κοζάνης

Μερόπη Βαχτσεβάνου για τo KOZANILIFE.GR

Η νεοσύστατη Σχολή Drummania στην Κοζάνη, ανοίγει την πύλες στις 22 Απριλίου με δύο εμβληματικούς προσκεκλημένους τον Ιταλό drummer με τα πιο γρήγορα χέρια στον πλανήτη, Riccardo Merlini και τον φημισμένο Έλληνα για την τεχνική του drumset, Φώτη Γιαννόπουλο και σας προσκαλεί για ένα μοναδικό τρίωρο Masterclass που θα διεξαχθεί στο Θεατροδρόμιο Κοζάνης.

Ο Riccardo Merlini θα παρουσιάσει την τεχνική ‘killer speed secret’ από την αρχή step by step και την τεχνική για γρήγορα πόδια καθώς και διάφορες ασκήσεις ανεξαρτησίας chops και αλλά πολλά…

Ο Φώτης Γιαννόπουλος θα σας εξηγήσει πολλές τεχνικές για το πως κρατάμε τις μπαγκέτες ανάλογα με το τι θέλουμε να παίξουμε όπως και πολλά tips για traditional grip που δεν υπάρχουν σε  youtube κτλ καθώς επίσης και τρόπους μελέτης του stick control, advance chopbuilders χρησιμοποιώντας rudiments στο σετ linear chops και άλλα πολλά…

Το σεμινάριο είναι για όλα τα επίπεδα

Στα πλαίσια του σεμιναρίου οι drummer που θα λάβουν μέρος θα πρέπει να έχουν μαζί τους practice pad και βάση ταμπούρου .

Επιπλέον όσοι ενδιαφέρονται την επόμενη μέρα θα γίνουν και private μαθήματα διάρκειας 45 λεπτών .

Η πρωτοβουλία και η ιδέα της εκδήλωσης ανήκει στον Κοζανίτη Drummer και Υπεύθυνο της Σχολής Drummania Φώτη Βακουφτσή όπου και θα διδάσκει το πρόγραμμα της Σχολής.

Λίγα λόγια για τoυς drummer

Ο Riccardo Merlini , Ιταλός ντράμερ, τα πιο γρήγορα χέρια στον πλανήτη, αποφοίτησε από το Ωδείο, μαθητής του Mike Mangini (Dream Theatre) στη Βοστώνη. Δάσκαλος, κλινικός ιατρός, ο Riccardo είναι επίσης ένας από τους ταχύτερους ντράμερ στον κόσμο που ανακάλυψε και ανέπτυξε την τεχνική των πιο γρήγορων χεριών για έναν άνθρωπο που φτάνει τα 400 BPM με μονό κύλινδρο. Ο Riccardo δείχνει τις ικανότητές του καθημερινά βάζοντας το προσωπικό του στυλ σε κάθε ρυθμό, groove και τραγούδι, φτάνοντας σε πολύ υψηλές εγκρίσεις σε κάθε πλατφόρμα κοινωνικών μέσων όπως το instagram, το Tik Tok (με περισσότερες από ένα εκατομμύριο προβολές σε μόλις 1 βίντεο), το Facebook και το Youtube. Ντράμερ από όλο τον κόσμο σπουδάζουν με τον Riccardo όπως ο σούπερ σταρ κρουστών Eric Bobo του Cypress Hill study, ο Mike Reid (ντράμερ για την Janet Jackson, Rhianna) και χιλιάδες ερασιτέχνες ντράμερ που θέλουν να αυξήσουν τις δεξιότητές τους. Ο Riccardo δεν είναι μόνο δάσκαλος ντραμς, μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε τις ζωντανές εμφανίσεις του και την περιοδεία του στην κλινική σε όλο τον κόσμο.

Ο Φώτης Γιαννόπουλος γεννήθηκε στην Ελλάδα. Οι γονείς του τον ξεκίνησαν μαθήματα στην τρομπέτα, κιθάρα και πιάνο αλλά ο Φώτης συνεχώς έκλινε προς τα drums.

To background του περιλαμβάνει μια πληθώρα από ντραμιστικές εμπειρίες. Μετακόμισε στο Los Angeles, California και αποφοίτησε από το Los Angeles Music College, όπου σπούδασε με καθηγητές τους κορυφαίους Ralph Humphrey, Joe Porcaro, Mike Shapiro, Mike Packer, Mark Schulman, Tony Inzalaco, Aaron Serfaty, Glen Sobel, Sherman Ferguson, Jerry Steinholtz, Bruce Becker ,Toss Panos, Emil Richard και άλλους.

Ο Φώτης είναι φημισμένος για τις γνώσεις του πάνω στην τεχνική του drumset. Έχει κάνει ιδιαίτερα μαθήματα με θρύλους όπως οι Jim Chapin, Joe Morello, Fredy Gruber. Επίσης, έχει κάνει ιδιαίτερα με τους Jojo Mayer, Bruce Becker, Cliff Almond, Kostas Anastasiadis, Casey Scheuerell, Steve Hass κα.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο από τους Mark Guiliana, Vinnie Colaiuta, Gergo Borlai, Eric Moore, Dave Weckl, Steve Gadd, Gary Novak, Gary Chaffee, Akira Jimbo, Dennis Chambers, Chad Smith, Marvin “Smitty” Smith, Gregg Bissonette, Trilok Gurtu, Steve Smith, Virgil Donati, Chad Wackerman, David Garibaldi, Kenwood Dennard, Thomas Lang, Billy Cobham, Louie Bellson, Max Roach κα.

Ο Φώτης έχει συμμετάσχει στο LA music academy fusion και rock ensemble. Έχει κερδίσει υποτροφία στο Berklee College of Music.

Έχει διδάξει τους περισσότερους επαγγελματίες drummers σε τεχνικά θέματα. Έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες σε live συναυλίες, παγκόσμια tours, τηλεόραση και studio.
Επιπρόσθετα από την καριέρα του ως performer, ο Φώτης ηγείται και διδάσκει στο Drum Mania Drums Institute (http://drummania.eu/) σε πολλούς μαθητές.

Έχει κυκλοφορήσει το DVD “Sticks Works” πάνω στην τεχνική χεριών και είναι συγγραφέας των βιβλίων Drum Works (linear, grouping, stickings – εκδόσεις Νάκα) και The Workout, ένα ebook για τεχνική χεριών επίσης.

Είναι endorser των Tama drums, Instabul Agop cymbals, Aquarian drumheads & pads και Vic Firth drumsticks.

 

Ημερομηνία εκδήλωσης: Δευτέρα 22 Απριλίου2024

Χώρος εκδηλώσεων: Θεατροδρόμιο Κόζανης

Ώρα Έναρξης: 17:30

Διοργάνωση εκδήλωσης: Σχολή Drummania

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 6906144034* This article was originally published here
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ  [ + ]