Δημοσίευση νέου Θέματος

«Το Δάκρυ…της ΜΝΗΜΗΣ» με τον Τάκη Βαμβακίδη στην Κοζάνης την Πέμπτη 23 Μαϊου

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κοζάνης

«Το Δάκρυ…της ΜΝΗΜΗΣ»

με τον Τάκη Βαμβακίδη

 Κοζάνη, «Αίθουσα Τέχνης»

Πέμπτη 23 Μαϊου ώρα 21:00

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης θέλοντας να τιμήσει τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού θα παρουσιάσει την Πέμπτη 23 Μαΐου και ώρα 21:00 την θεατρική παράσταση «Το Δάκρυ…της ΜΝΗΜΗΣ» με τον Τάκη Βαμβακίδη.

Από τον τίτλο ακόμη της παράστασης κατανοούμε πως όχι, δεν πρόκειται για κάποιο απλό δάκρυ, από τα συνήθη που…έτσι κι αλλιώς η ζωή φανερώνει, αλλά πρόκειται για μια προειδοποίηση στον θεατή…πως θα εισέλθει σε τόπους αιχμηρούς και χρόνους απάνθρωπους.

Εκεί που το δάκρυ από το λευκό της ζωής…γίνεται κόκκινο, γίνεται αίμα, αίμα αθώων ψυχών…

Και, έρχεται “Το δάκρυ …της ΜΝΗΜΗΣ”, για να νικήσει τη λήθη και να μας θυμίσει πως θύματα ενός κακού ριζικού υπήρξαν οι πρόγονοι μας. Ενός κακού ριζικού που με τη βία ξεριζώνει τον άνθρωπο από την Πατρίδα του, που αφαιρεί με το έτσι θέλω το βάρος της ύπαρξης του.

Οι πρόγονοι μας, που ήρθαν στον κόσμο να ζήσουν σαν άνθρωποι αλλά τους άρπαξε η Ιστορία στις δαγκάνες της και…κυριολεκτικά, τους άλεσε. Απ’ αυτό το θεόπικρο αλεύρι της Ιστορίας, ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης ως απόγονος και κληρονόμος του Μεγάλου Κακού, εμπνέεται… και με “υλικά” τη μνήμη και το δάκρυ, “παρασκευάζει” μια παράσταση ψυχής με συγκλονιστικά κείμενα και ήχους αιώνιους, ωσάν άρτο ζωής, πικρό και συνάμα ζωηφόρο…ως ελάχιστο κατευόδιο στη Μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας.

Μαζί του, ζωντανά επί σκηνής ο Πόντιος τραγουδιστής Παναγιώτης Θεοδωρίδης και ο σπουδαίος συγγραφέας και λυράρης Δημήτρης Πιπερίδης.

Παίζει και αφηγείται ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης

Ερμηνεύει ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης

Συνοδεύει στη λύρα ο Δημήτρης Πιπερίδης

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Γιώργος Κωνσταντίνου

Κείμενα: Φίλων Κτενίδης, Αλέξανδρος Ακριτίδης, Κωνσταντίνος Ζουρουφίδης, Δημήτρης Πιπερίδης, Ελένη Νυμφίδου-Παυλίδου, Βένος Κωστελίδης

Σενάριο-Μουσική Επιμέλεια: Παναγιώτης Θεοδωρίδης

Προπώληση εισιτηρίων:

στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  καθημερινά 9:00 – 15:00

στο βιβλιοπωλείο «Αθανασιάδης»

 

Τιμή εισιτηρίου:

Προπώληση: €10

Την ημέρα της παράστασης: €12

 

Ισχύουν εισιτήρια ΟΠΕΚΑ

 * Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά εδώ
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ  [ + ]