Δημοσίευση νέου Θέματος

Έσωσαν τρεις ζωές τα όργανα του 33χρονου από την Εράτυρα Κοζάνης – Δείτε περισσότερα

Σε Ιπποκράτειο, ΑΧΕΠΑ και Ωνάσειο οι μεταμοσχεύσεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή του Πάσχα.

Τρεις ζωές έσωσαν τα όργανα του 33χρονου Ε.Χ. από την Εράτυρα Κοζάνης που έχασε τη μάχη με τη ζωή, μέτα από τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Μ. Τρίτης 30 Απριλίου.

Στην πιο δύσκολη στιγμή για εκείνους, οι γονείς του 33χρόνου, αποφάσισαν να προσφέρουν ζωή σε συνανθρώπους με τη  διαδικασία της δωρεάς οργάνων.  

Ο πατέρας του 33χρονου σε ρεπορτάζ του alpatv αναφέρει “να ναι καλά αυτοί που πήραν τα όργανα να κάνουν Ανάσταση. Ο δικός μου ο γιος πέθανε αλλά τουλάχιστον να κάνουν Ανάσταση αυτοί οι άνθρωποι που περιμένουν να μην πεθάνουν τα παιδιά τους”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γ.Ν. “Γ.Παπανικόλαου” της Θεσσαλονίκης, η διαδικασία  δωρεάς οργάνων και ιστών ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 5 Μαΐου.

” Η Διοίκηση του νοσοκομείου εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του θανόντος και τους ευχαριστεί θερμά για την απόφασή τους, στην πιο δύσκολη για αυτούς στιγμή να προσφέρουν δώρα ζωής σε συνανθρώπους μας.

Επιπλέον, η Διοίκηση ευχαριστεί το προσωπικό της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και όλων των άλλων τμημάτων και κλινικών του νοσοκομείου που συνεργάστηκαν για το σκοπό της δωρεάς. Συγκεκριμένα, το προσωπικό του Αναισθησιολογικού Τμήματος, των Χειρουργείων, του Ακτινολογικού Εργαστηρίου, του Καρδιολογικού Τμήματος, του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου, του Βιοχημικού Εργαστηρίου, του Αιματολογικού Εργαστηρίου και τη Αιμοδοσίας και του Τμήματος Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας. Χωρίς την καθοριστική συμβολή όλων αυτών των επαγγελματιών υγείας δε θα ήταν δυνατή η επιτυχής έκβαση της διαδικασίας της δωρεάς.

Το χειρουργείο της δωρεάς πραγματοποιήθηκε από τις χειρουργικές ομάδες της Μονάδας Μεταμόσχευσης του ΓΝΘ «Ιπποκράτειου», της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.

Η διαδικασία διενεργήθηκε υπό το γενικό συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» στηρίζει τη Δωρεά Οργάνων μετά το τέλος της ζωής, ως την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, πολιτισμού και αλτρουισμού”.

Δείτε εδώ το βίντεο

www.alphatv.gr



* Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά εδώ
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ  [ + ]