Δημοσίευση νέου Θέματος

Τι να κάνετε τα τσουρέκια και τα σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα

Τα τσουρέκια και τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν, σίγουρα δεν είναι για πέταμα.

Άλλωστε, δεν θέλουμε τίποτα να πάει χαμένο από το πασχαλινό τραπέζι για αυτό και αξιοποιούμε το φαγητό που περίσσεψε σε νέες συνταγές.

Κάθε Πάσχα έχει μια δόση υπερβολής, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την οικογένεια και τους αγαπημένους μας και να ετοιμάσουμε πλούσια πιάτα και παραδοσιακές συνταγές που κάνουν αυτές τις μέρες ξεχωριστές.

Συχνά, ωστόσο, το παρακάνουμε με τις ποσότητες, με αποτέλεσμα να περισσεύει φαγητό και επειδή δεν μας αρέσει να το πετάμε, μετατρέπουμε τα νόστιμα περισσεύματα σε λαχταριστές και πανεύκολες συνταγές.

Τι κάνουμε με τα σοκολατένια αυγά και τα τσουρέκια που περίσσεψαν

Τα σοκολατένια αυγά λοιπόν, που περίσσεψαν, τα κάνουμε καινούργια, νόστιμα γλυκά, αξιοποιώντας τα σαν κομμάτια κουβερτούρας και βάζοντάς τα σε σοκολατένια γλυκά. Ακόμα και αν η ποσότητα δεν επαρκεί, μπορούμε να τα αναμείξουμε με άλλη σοκολάτα για να πάρουμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε.

Και δεν είναι απαραίτητο να τα χρησιμοποιήσουμε για μέσα στο γλυκό αλλά μπορούμε να τα λιώσουμε σε μπεν μαρί και να φτιάξουμε γλάσο.

Επίσης, μπορούμε να τα κόψουμε σε μικρά κομματάκια, χρησιμοποιώντας τα σαν γαρνιτούρα και βάζοντας τα πάνω από το γλυκό μας για τελείωμα.

Με το πασχαλινό τσουρέκι, ακόμα και αν έχει ξεραθεί, φτιάχνουμε αυγόφετες και τις απολαμβάνουμε στο πρωινό μας.

πηγή



* Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά εδώ
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ  [ + ]