Δημοσίευση νέου Θέματος

Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου  Πτολεμαΐδας

Με ευλάβεια και κατανυκτική μεγαλοπρέπεια γιόρτασαν οι ενορίτες του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Πτολεμαΐδας την Ανάσταση του Κυρίου το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, 4Μαΐου 2024.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί μέσα και γύρω από το Ναό το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου περιμένοντας να ακούσουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου από τον Πατήρ Θωμά Μανάδη.  Αφού άναψαν οι λαμπάδες με το Άγιο Φως, μεγάλοι και παιδιά στάθηκαν στα προαύλια του Ναού, και μαζί με τον Πατήρ Θωμά και του ιεροψάλτες έψαλαν τον Ύμνο της Αληθινής Ζωής: Χριστὸς Ἀνέστη ἐκ νεκρῶν, θανάτῳ θάνατον πατήσας, καί τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωήν χαρισάμενος.

Πολλοί μάλιστα πιστοί, δεν έφυγαν από το Ναό αμέσως μετά το Χριστός Ανέστη. Παρέμειναν για να χαρούν τον Κανόνα της Αναστάσεως και την πιο χαρμόσυνη Θεία Λειτουργία της χρονιάς συμμετέχοντας στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Ο Πατήρ Θωμάς, προτού τελέσει το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας,  διάβασε την Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Ειρηναίου για το Άγιο Πάσχα αναβοώντας το κοσμοχαρμόσυνο χαιρετισμό στους πιστούς της Μητρόπολής του: Χριστὸς Ανέστη!

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, στους κοπιώντες και ψαλλόντες των ενοριών μας την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα

Μάγκου Νατάσα

γυμνάστρια



* Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά εδώ
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ  [ + ]