Δημοσίευση νέου Θέματος

Κούλογλου: Η σημερινή ευρωπαϊκή ηγεσία διακατέχεται από το σύνδρομο του Τιτανικού

Συνέντευξη του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς στον «Χ»

Για «κοινωνικό πείραμα Μητσοτάκη» έκανε λόγο ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος περιόδευσε στην Κοζάνη για δύο ημέρες την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαΐου. Στην συνέντευξή του στον «Χ» μίλησε για κοινωνικό μαρασμό και φτωχοποίηση της περιοχής κάτι που φαίνεται από «τα πολλά κλειστά καταστήματα στο κέντρο της Κοζάνης» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Υπάρχουν πιο ευτυχισμένοι και πιο δυστυχισμένοι άνθρωποι στην χώρα. Η Δυτική Μακεδονία δεν είναι το κατάλληλο μέτρο σύγκρισης, γιατί εδώ λόγω του κοινωνικού πειράματος Μητσοτάκη (απολιγνιτοποίηση) η περιοχή έχει καταστραφεί κοινωνικά. Τώρα το θέμα είναι ότι αυτή η όποια οικονομική δραστηριότητα δεν στηρίζεται σε παραγωγικές δράσεις, δηλαδή το συμπέρασμα που βγήκε από την περιοδεία είναι η ανάγκη ενός προγράμματος ριζικής παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που θα μπορέσει να βάλει και την Δυτική Μακεδονία σε νέα πορεία» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κούλογλου.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής χαρακτήρισε την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως «Αθηνοκεντρική» με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εκπόνηση και υλοποίηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης αποκλειστικά από ΔΑΜ που βρίσκεται στην πρωτεύουσα. «Ο Μητσοτάκης κουβαλάει την παλιά κουλτούρα του κράτους των Αθηνών παρότι κάνει τον μοντέρνο. Και ενώ οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται ακόμη περισσότερο στη Δυτική Μακεδονία, η ακροδεξιά στην Βόρεια Ελλάδα ενισχύεται γιατί παρουσιάζεται ως αντισυστημική δύναμη εκμεταλλευόμενη την οργή και αγανάκτηση που επικρατεί» πρόσθεσε.

Μιλώντας για την άνοδο της ακροδεξιάς και των συντηρητικών κομμάτων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, ο κ. Κούλογλου κατηγόρησε την κεφαλή της Ευρώπης πως πλασάρει μια εικόνα ότι βρίσκεται δίπλα στον άνθρωπο μόνο γιατί δίνει χρήματα, χωρίς όμως να δίνει έμφαση στην παραγωγική ανασυγκρότηση. «Αυτή η συντηρητική ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία διακατέχεται από το σύνδρομο του Τιτανικού. Δηλαδή βρίσκεται στο κατάστρωμα, περνάει ωραία, διασκεδάζει και το καράβι πηγαίνει προς το παγόβουνο και δεν το καταλαβαίνει. Η ακροδεξιά λοιπόν είναι το παγόβουνο, το οποίο έχει δημιουργηθεί από την διεύρυνση των αντιθέσεων και το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλουσίων και φτωχών σε ολόκληρη την Ευρώπη» επεσήμανε ο κ. Κούλογλου.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς είπε πως αυτές οι Ευρωεκλογές είναι διαφορετικές από τις άλλες και ταυτόχρονα καθοριστικές για το μέλλον της Ευρώπης. «Καταρχάς έχουμε για πρώτη συζήτηση για πόλεμο με τον Γάλλο Πρόεδρο να θέλει να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία και να δημιουργήσει, ουσιαστικά, έναν πόλεμο Ευρωπαϊκής Ένωσης με Ρωσία. Ταυτόχρονα με την αύξηση των κονδυλίων για εξοπλισμούς εις βάρος των κοινωνικών προγραμμάτων και των προγραμμάτων σύγκλισης των Ευρωπαϊκών οικονομιών, αυξάνεται και η ακροδεξιά, η οποία με τη σειρά της είναι ευρωσκεπτικιστική και έχει μια κρυφή ατζέντα διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» πρόσθεσε.

Τέλος, απαντώντας στο «γιατί με τη Νέα Αριστερά» ο κ. Κούλογλου είπε χαρακτηριστικά: «Νέα Αριστερά γιατί πρέπει να υπάρχει και μια αριστερά σε μια χώρα. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη απομακρύνεται με γοργούς ρυθμούς από την Αριστερά. Η στάση απέναντι στην γενοκτονία στην Γάζα, το Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια, το ΝΑΤΟ σαν ιερή συμμαχία, τα πρωινάδικα και η επικοινωνιακή πολιτική του Τραμπ μόνο κοντά στην αριστερά δεν είναι. Άρα, ήταν αναγκαίο να δημιουργηθεί αυτός ο χώρος για να υπάρξει μια αριστερά που θα πρέπει να πει τα πράγματα με το όνομά τους και να κάνει τομές. Τομές που δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και παρουσιάστηκε να είναι ένα από τα κομμάτια της σειράς».

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

The post Κούλογλου: Η σημερινή ευρωπαϊκή ηγεσία διακατέχεται από το σύνδρομο του Τιτανικού first appeared on Ο Χρόνος : xronos-kozanis.gr.* Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά εδώ
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ  [ + ]