Δημοσίευση νέου Θέματος

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο διεκδικούν – Οι τοποθετήσεις των φορέων – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα στον χώρο της υγείας προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Τρίτης 21 Μαΐου, στον προαύλιο χώρο του “Μαμάτσειου” Νοσοκομείου Κοζάνης.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.

Επαναφορά των Δώρων

Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς

Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 –  17

Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας

Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€

Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Ζητούν την απαγόρευση των απογευματινών χειρουργείων, προσλήψεις προσωπικού, στελέχωση της ΜΕΘ, των ΤΕΠ των υπόλοιπων κλινικών και του ΕΚΑΒ.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία από το Νοσοκομείο στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν η ΠΟΕΔΗΝ, ΕΙΝΔΥΜ, ΑΔΕΔΥ Κοζάνης, το Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων Εορδαίας, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Π.Ε. Κοζάνης, το ΕΚΑΒ, η ΕΛΜΕ Κοζάνης, η Αγωνιστική Συσπείρωση Γυναικών Κοζάνης, μέλη της ΟΓΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Κοζάνης, το Σωματείο ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ Κοζάνης, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κοζάνης, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση Δυτικής Μακεδονίας, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΟΕ – ΟΤΑ Κοζάνης, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Κοζάνης, εκπρόσωποι της Τ.Ε. Κοζάνης του ΚΚΕ, ο εκπρόσωπος της ΝΙΚΗΣ Κωνσταντίνος Μπαλιάκας και ο Νόντας Στολτίδης Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Μακεδονίας.

Η απεργιακή κινητοποίηση της 21ης Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

 

 



* Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά εδώ
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ  [ + ]