Δημοσίευση νέου Θέματος

Παπαθανάσης- Σκυλακάκης επιβεβαίωσαν το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Δυτική Μακεδονία: «Θέλουμε μεγάλου μεγέθους εταιρείες εδώ, με καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας»(VIDEO)

Την πρόθεση εταιρειών να επενδύσουν στη Δυτική Μακεδονία, επιβεβαίωσαν για πολλοστή φορά οι Νίκος Παπαθανάσης και Θόδωρος Σκυλακάκης από την Κοζάνη, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων.

Οι δύο Υπουργοί επεσήμαναν πάντως πως οι επενδύσεις δεν έρχονται από τη μία μέρα στην άλλη και κάποια πράγματα δεν μπορούν να ανακοινώνονται αν δεν τα έχουν αποφασίσει οριστικά οι ίδιες οι εταιρείες.

«Δημιουργούνται θέσεις εργασίες και από τα προγράμματα της Δίκαιης Μετάβασης με πολλές εταιρείες να έχουν κάνει αιτήσεις και ελπίζουμε πως θα έρθουν νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας», τόνισε ο Αν. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Νίκος Παπαθανάσης, κάνοντας αναφορά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας το οποίο όπως είπε μπορεί να προσφέρει το στελεχιακό και ανθρώπινο δυναμικό που απαιτούν αυτές οι νέες επενδύσεις: «Είναι ένα πολύ δυνατό στοιχείο το Πανεπιστήμιό σας», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ενέργειας στάθηκε στα δεδομένα που υπάρχουν για κάποιες επενδύσεις όπως το ποσό επιδότησης το οποίο ζητούν και το πόσο βιώσιμες είναι:

«Εδώ θέλουμε να φέρουμε βιώσιμες επενδύσεις πολύ μεγάλου μεγέθους. Οι μεγάλου μεγέθους δημιουργούν ένα ολόκληρο οικοσύστημα, βλέπω ότι υπάρχει ενδιαφέρον αλλά βιομηχανικές επενδύσεις δεν μπορούν να έρθουν από τη μία μέρα στην άλλη. Μόνο η αδειοδότηση και οι διαδικασίες να αρχίσεις να χτίζεις θέλουν χρόνο και ξεκινάμε από πολύ χαμηλά, καθώς όταν παραλάβαμε είχαμε τις χαμηλότερες επενδύσεις στην Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης.



* Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά εδώ
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ  [ + ]