Δημοσίευση νέου Θέματος

Οργή για τη φωτιά στην Ύδρα – Καταγγελίες ότι πέταξαν πυροτεχνήματα από σκάφος

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Ύδρα τις νυχτερινές ώρες καίγοντας το πευκοδάσος του νησιού.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 22:45 της Παρασκευής (21/6) στην παραλία Άγιος Νικόλαος, όταν σύμφωνα με πληροφορίες ασυνείδητοι που βρίσκονταν σε σκάφος που έπλεε στην περιοχή, πετούσαν πυροτεχνήματα.

Όαν αντιλήφθηκαν ότι προκάλεσαν πυρκαγιά στην ξηρά, προσπάθησαν να τη σβήσουν και, όταν δεν τα κατάφεραν, απλώς ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και έφυγαν από την περιοχή.

«Μας προκαλεί αγανάκτηση ότι κάποιοι τόσο ανεύθυνα ρίχνουν πυροτεχνήματα σε πευκοδάσος» δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.

Ο ίδιος, μάλιστα, είπε ότι ο δήμος θα κινηθεί αστικά κατά αυτών που προκάλεσαν τη φωτιά όταν αυτοί εντοπιστούν από τις Αρχές.

«Είμαστε στο πικ της τουριστικής περιόδου καλό είναι να είνα όλοι υπεύθυνοι για το τι κάνουν» πρόσθεσε ο δήμαρχος Ύδρας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Φωτιά στο Μπίστι
Το πρωί του Σαββάτου (22/06) υπήρξε και νέα εστία φωτιάς στην περιοχή Μπίστι, χωρίς να είναι σαφές εάν σχετίζεται με την πρώτη.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Κώστας Τσίγκας μέσα από την τηλεόραση του OPEN, η φωτιά είναι κοντά η μία με την άλλη.

πηγή* Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά εδώ
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ  [ + ]